Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 29 октября 2023, 03:49
5741
1

Олександр УСИК: «Ліцензійний чемпіонат світу – ціль №1»

Чемпіон Європи - про підготовку до першості України

| Обновлено 29 октября 2023, 03:49
5741
1
Олександр УСИК: «Ліцензійний чемпіонат світу – ціль №1»
Александр Усик

- Ти розпочинаєш свої виступи на чемпіонаті України, чи знаєш ім’я своїх суперників?
- Ім’я своїх суперників я не знаю і не намагаюся дізнаватися. Мені особливо немає різниці, з ким боксувати, до усіх поєдинків готуюся однаково відповідально.

- Є хвилювання перед стартовими поєдинками на чемпіонаті України?
- Я вже провів настільки багато боїв, що особливого хвилювання не відчуваю. Мені в ринзі набагато комфортніше. Більше хвилююся коли спостерігаю за поєдинками своїх друзів по збірній.

- Перед стартом чемпіонату України ти разом зі збірною пройшов декілька тренувальних зборів. Розкажи будь ласка, в якому режимі вони проходили і на що робилися основні акценти на тренуваннях?
- Перший збір ми пройшли у Коломиї (Івано-Франківська обл.). Головний акцент на цьому зборі тренерський склад робив на фізичну підготовку: багато працювали з «залізом», бігали, качалися. Другий збір пройшов у селі Бояни (Чернівецька обл.), де основний акцент приділявся технічним аспектам: стояли у парах та відпрацьовували технічні елементи, у вільний час каталися на конях. Після чого ми роз’їхалися по домівках, а за декілька тижнів Вадим Олександрович Біндер запросив нас на збір до Кривого Рогу.

- Який з проведених зборів був найбільше приємний для тебе? Полюбляєш більше фізичні навантаження чи відпрацьовувати технічні елементи?
- Питання - подобається чи ні - воно не зовсім доречне. Для себе я розумію, що це необхідно, тому намагаюся до всього підходити професійно та якісно виконувати поставлені задачі. Проте, перевагу віддаю технічним аспектам підготовки. Найулюбленіше для мене це стояти в парах.

- Спілкуючись з тобою, кожного разу дивуюся, наскільки ти різностороння людина. Бокс, футбол, лижі, кінний спорт - і я впевнений, що цей список ще можна продовжувати і продовжувати…
- Дякую. Я з малку звик проводити вільний час активно. Завжди намагаюся відкривати для себе «нові горизонти». Що стосуються коней, то це у мене також змалку, а точніше з 10-ти років. Коли приїздив до своєї бабусі у село, першим ділом йшов дивитися на коней. Тому матиму надію, коли стану олігархом, почну розводити коней та побудую велику стайню.

- Напевно, ще прийдеться купувати будинок в Буковелі, адже, як мені відомо, під час збору в Коломиї ви їздили в Буковель аби покататися на лижах і тобі ця справа також дуже сподобалася?
- (посміхається)… Ми провели дуже чудовий час у Буковелі. Усі хлопці збірної були у захваті. Особисто я «захворів» цим видом спорту і пообіцяв собі, що неодмінно стану на лижи знову.

- Не хвилювався, що, катаючись на лижах, міг отримати травму?
- Ми хлопці спортивні, вміємо чудово групуватися, тому все закінчилося для нас без травм, хоча падіння були.

- Після таких плідно проведених зборів можеш сказати, що вийшов на оптимальний рівень фізичної форми?
- Своєю формою я задоволений, проте не скажу, що готовий на всі 100%. Мені необхідно вивести себе на пік форми ближче до цьогорічного чемпіонату світу. Тому поспішати наразі не треба.

- Кожного року твоїм суперником у фіналах чемпіонату України був Денис Пояцика, який з цього року перейшов у сеперважку вагову категорію. Як вважаєш, чому він вирішив змінити вагу, в якій він виступав на протязі довгих років?
- Напевно, це краще спитати у нього. Від себе скажу, що це дуже послабило вагову категорію до 91 кг. Мені зажди було приємно боксувати з Денисом. Він дуже потужний та технічний боксер. Маю надію, що у суперважкій ваговій категорії він зможе повністю розкритися.

- Можливо, це було зроблено в зв’язку з неможливістю конкурувати з тобою. Адже для такого амбіційного боксера, як Денис, бути другим номером збірної неприпустимо?
- Можливо. На цю тему я з ним не спілкувався.

- 2011 рік можна назвати досить непростим для боксерів. Адже в один рік відбудеться чемпіонат Європи та ліцензійний чемпіонат світу. Яким змаганням віддаси перевагу?
- Скажу так, що двох змаганнях я навряд чи буду виступати. Ліцензійний чемпіонат світу буде для мене №1. Адже там я зможу завоювати ліцензії на Олімпійські Ігри 2012 року.

- Для тебе на чемпіонаті світу важлива перемога чи задовольнишся боротьбою за ліцензійні місця?
- Перемога і тільки перемога!

fbu.net.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно условие, при котором тренер Мудрика будет уволен из Челси
Футбол | 25 апреля 2024, 05:00 2
Стало известно условие, при котором тренер Мудрика будет уволен из Челси

Маурисио Почеттино должен вывести «пенсионеров» в еврокубки, иначе покинет пост коуча

Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика
Футбол | 24 апреля 2024, 14:37 6
Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика

Форвард «Жироны» может продолжить карьеру в «Наполи»

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
A961456591
Переможці XX чемпіонату України по боксу серед чоловіків, що проходив з 21 по 27 березня у Харкові:
Вагова категорія 49 кг.: ДЕНИС ШКАРУБО
Вагова категорія 52 кг.: ГЕОРГІЙ ЧИГАЄВ
Вагова категорія 56 кг.: ПАВЛО ІЩЕНКО
Вагова категорія 60 кг.: ВАСИЛЬ ЛОМАЧЕНКО
Вагова категорія 64 кг.: БОГДАН ШЕЛЕСТЮК
Вагова категорія 69 кг.: ТАРАС ШЕЛЕСТЮК
Вагова категорія 75 кг.: ЄВГЕН ХИТРОВ
Вагова категорія 81 кг.: ОЛЕКСАНДР ГВОЗДІК
Вагова категорія 91 кг.: ОЛЕКСАНДР УСІК
Вагова категорія +91 кг.: РОМАН КАПІТОНЕНКО