Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 29 октября 2023, 03:50
3453
4

Ломаченко та Усик мають гарні перспективи у профі-боксі

У цьому впевнений відомий російський тренер Ігор Смольянов

| Обновлено 29 октября 2023, 03:50
3453
4
Ломаченко та Усик мають гарні перспективи у профі-боксі
Игорь Смольянов

На чемпіонаті світу з боксу серед любителів Україна отримала чотирьох володарів золотих нагород та одного «срібла». Найімовірініше, Василь Ломаченко, Олександр Усик, Євген Хитров, Тарас Шелестюк і Денис Берінчик перейдуть у професіональний бокс після Олімпіади-2012.

Їхні перспективи там для «ГПУ » аналізує московський тренер із боксу Ігор Смольянов, 32 роки (на фото).

— Де краще розпочинати українським боксерам професіональну кар'єру — в Європі чи США?
— Із точки зору стабільності заробітку та лояльності промоутерів — можливо, в Європі. Але чимало боксерів, опиняючись в руках менш досвідчених тренерів Старого Світу, регресують.
Звичайно, треба обговорити всі пропозиції, усе зважити. Особливу увагу слід приділити вивченню всіх хитрощів багатотомних контрактів і вибрати найадекватніший варіант. Хоча монополіст у професіональному боксі — Америка. Справжнього успіху можна досягти тільки там.

— Наскільки стиль і манера ведення бою наших атлетів підходить для професіонального боксу?
— Напевно, головним чинником є здатність боксера захищатися і вчасно бити, бути чутливим. Практично всі українці, які стали медалістами в Баку, сповідують сучасний стиль ведення бою. Але для професіонального боксу високих досягнень я б виділив у першу чергу двох — Василя Ломаченка та Євгена Хитрова. Обидва з сильним ударом. При цьому Ломаченко вражає винятковою амплітудою своїх гострих ударів — вони короткі, ніякого розмаху. У цьому криється справжня небезпека. Плюс приголомшливий темп і відмінна робота ніг. У Хитрова динаміт у руках, жодного зайвого руху — колосальний багаж захисних дій. Обох об'єднує стрімкий і красивий напір у ринзі, якого так чекає глядач.
Денис Беринчик — боксер атакувального плану, трохи розмашистий і затягнутий, але при цьому чудово орієнтується на будь-якій дистанції, грамотно в'яже і ламає суперників. Із таким не буде зручно на довгій чемпіонській дистанції, його манера акуратно вкладається в рамки профі-боксу. Тарас Шелестюк — справжній заблочник. Може здатися, що він передбачуваний, але це не так. Професіональний ринг відкриє його найкращі сторони.
Олександр Усік — творча особистість. Мало кому з «тяжів» властива така легкість і елегантність. Він дійсно розуміє бокс як мистецтво. Імовірно, його місце в одній шерензі з такими ігровиками, як Мохаммед Алі і Рой Джонс.

— Чого реально можуть досягнути ці боксери на профі-рингу?
— Така кількість факторів впливає на результат у професіональному боксі, що легко помилитися. За допомогою грамотного просування навіть із посереднього спортсмена можна зробити зірку. Багато залежить і від особистості та дисципліни боксера. Оскільки просувають зазвичай яскравих і нестандартних людей, то можна твердити про хороші перспективи Василя Ломаченка та Олександра Усіка.

Василь ТАНКЕВИЧ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
klok_d
Стаття сподобалась, будемо сподіватись,що все у наших хлопців вийде чудово!!!
eternity_solitude
головне не захворіти на зіркову хворобу після таких досягнень як олімпіада і чемпіонат світу. а далі тільки пахати і пахати над своєю технікою.
Aliw
Да интересно. Иногда боксёры, добившиеся отличных результатов в любителях, трудно перестраиваются к профисиональному боксу. Надеюсь, что с ними это не произойдёт.
Івась
Дякую, Василю, за цікаве інтерв"ю!
пиши ще