Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
5429
0

Тренер Атаманов: «Мы могли отказаться от матча с россиянами»

Роман Семенишин рассказал о завтрашнем противостоянии в Волгограде

Тренер Атаманов: «Мы могли отказаться от матча с россиянами»

Цієї суботи, 21 лютого, боксери Українських отаманів проведуть чергові бої у межах Всесвітньої серії боксу (WSB).

Зважаючи на суперника, зустріч буде особливою, адже протистоятиме українцям команда Росії. Бої відбудуться у Волгограді.

Про підтекст боїв проти росіян Чемпіон розпитав у тренера Отаманів Романа Семенишина.

- У футболі, рішенням УЄФА, заборонені зустрічі українських і російських клубів. У боксі такої заборони немає. На Вашу думку, потрібно розводити спортсменів цих країн, зважаючи на неоголошену війну на Донбасі?

- Складне питання. Як українець я вважаю, що потрібно розводити спортсменів з нашої країни та Росії. З іншого боку, спорт повинен бути поза політикою. Тому ми будемо проводити зустрічі з росіянами. Хоча, як громадянину України мені б не хотілося цього робити. Відразу після завершення жеребкування ми розглядали варіант з відмовою битися з росіянами. Але AIBA (керівний орган світового любительського боксу, під егідою якого, зокрема, проводиться турнір WSB) прийняла рішення нічого не змінювати. Нічого не вдієш.

- Спортсмени такі ж громадяни України, як і інші. Чи можуть вони бути поза політикою у теперішній ситуації?

- У Мінську президент України Петро Порошенко потиснув руку Владіміру Путіну. Зважаючи на війну з Росією, чи мав би він це робити, як громадянин України? Звісно, хотілося б, щоб він цього не робив, але є етикет. Те ж саме і зі спортом. Є етикет, певні правила, певний порядок життя. Подобається - не подобається, але доводиться підкорюватися цим правилам, а не чинити, як хочеш.

- Бій із росіянами відбудеться у Волгограді, що неподалік від кордону з Україною. Не побоюєтеся, що реакція публіки на наш прапор, інші національні атрибути, може бути агресивною?

- Особисто я збираюся у той вечір одягнути вишиванку. Яка буде реакція приймаючої сторони, я не знаю, побачимо. Усе залежить від рівня їхньої культури. Якщо будуть ексцеси, будемо робити висновки, перестанемо з ними спілкуватися. Як відреагують тамтешні люди, важко сказати. Все-таки провокації можуть бути і у Києві, причому сплановані провокації. Потрібно бути пильними у такій ситуації, поводитися адекватно, як і пасує громадянам європейської держави.

- Війна на Донбасі вплинула на стосунки з російськими колегами?

- Ми ще з ними не пересікалися, тому не маю відповіді на ваше питання.

- Взагалі, на настрій боксерів та тренерів впливає той факт, що поєдинки відбуватимуться не проти кого-небудь, а саме проти росіян?

- Звісно, впливає. Ми є звичайними людьми, розуміємо, яка відповідальність буде на нас. Тому хочемо виступити гідно. Не знаю, виграємо ми чи програємо, це ж спорт. Тим паче, що російська команда є дуже сильною. Їхні боксери більш досвідчені, ніж наші. Але, у будь-якому випадку, ми будемо старатися перемогти, не підвести тих хлопців, які зараз воюють. А як вийде, то життя покаже.

- Чому для проведення зустрічі росіяни обрали саме прикордонний Волгоград?

- Вони проводять матчі WSB у різних містах. Наскільки мені відомо, у Москві проведення таких боїв дорого обходиться, тому вони їздять по різних містах. А чому саме Волгоград, я не знаю, нам це ніхто не пояснював.

- Росіяни входять до когорти основних претендентів на перемогу у цьому сезоні WSB?

- Так. У нашій групі вони разом із кубинцями є фаворитами, як і усього турніру.

- А Україна?

- Ми також не пасемо задніх, на теперішньому етапі ми реально претендуємо на 3-4 місця. Україна входить до числа еліти світового боксу. Зараз у групі ми займаємо друге місце, маємо у своєму пасиві одну дещо несподівану поразку від команди Марокко. А так, ми розвиваємося, експериментуємо, має амбітні плани.

- Визначаючи склад на матч із росіянами, якими критеріями послуговувався наш тренерський штаб?

- Відштовхувалися від стану боксерів, хто не має проблем зі здоров’ям, перебуває у кращій формі. Намагалися сформувати найсильніший склад з тих боксерів, яких ми можемо задіяти. У нашій групі дуже важливо гідно виступити проти росіян і кубинців. На ці бої потрібно знайти оптимальний склад. Водночас, у нас є проблемні вагові категорії - суперважка та вага до 69 кг. У нас триває зміна поколінь, прийшла когорта молодих боксерів, яким наразі бракує досвіду. Тому нам зараз важко. На самому початку формування команди на цей сезон ми відразу попередили, що потрібно 2-3 роки для того, щоб Отамани претендували на найвищі місця. Але, повторюю, у будь-якому випадку, будемо воювати.

- В АРВ закінчується сезон. Хтось з українців, що виступали у цьому турнірі, може підсилити Отаманів.

- Ні, це заборонено правилами.

champion.com.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.