Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 18 декабря 2016, 13:52
41403
64

Олександр Усик нокаутував Табісо Мчуну

Український боксер легко розібрався з африканцем у Лос-Анджелесі

| Обновлено 18 декабря 2016, 13:52
41403
64
Олександр Усик нокаутував Табісо Мчуну
Facebook
Перед поєдинком з українським чемпіоном Табісо Мчуну тримався на диво холоднокровно і ніяк не видавав свого хвилювання. Він спокійно заявляв, що ніколи раніше Олександр не бився з суперниками, сильнішими за нього, і обіцяв гідну відсіч чемпіону. Українець хвилювався, і це було помітно неозброєним оком, адже перед ним стояли серйозні завдання - так, він був фаворитом, але показати всі свої найкращі сторони з таким незручним і в'язким суперником було непросто. Промоутер українця Олександр Красюк впевнено заявляв, що Усика в США вважають покращеною копією легендарного Евандера Холіфілда. Як би там не було, але фактор нерідних стін, непростий суперник і мандраж робили цей бій не таким простим, яким він був на папері.
 
Перший раунд видався надзвичайно спокійним і небагатим на яскраві моменти - воно й не дивно, адже необдуманно лізти вперед ніхто не хотів. Усик впевнено контролював дистанцію, час від часу пробиваючи одиничні джеби. Суперник намагався огризатися, але, відверто кажучи, у нього це зовсім не виходило - всі його удари прилітали в захист українця і ніякої небезпеки не несли. Другий раунд розпочався неочікуванно - Табісо зайняв центр рингу, що було не характерним для нього в попередніх боях. Українець, маючи вагому перевагу в габаритах, намагався розстрілювати претендента з дальної дистанції, але швидкий африканець зводив усі зусилля українця нанівець.
 
Рівний бій продовжився і в наступних трьох раундах непоступливий Мчуну впевнено тримався і моментами навіть перегравав Олександра. Боксери обмінювались джебами, але розвинути успіх жоден з них не зміг. Усик почав частіше проводити комбінації, але заграючись, отримував неприємну відповідь у вигляді болючих пропущених.
 
Такий рівний хід бою явно не влаштовував чемпіона, і в шостому раунді він почав активно додавати, пробиваючи серії з джебів та бокових ударів. Африканця це не налякало і він продовжив огризатися. Один з ударів Усика - лівий аперкот - таки змусив Табісо опуститися на коліно рефері відрахував нокдаун.
 
У наступних раундах чемпіон продовжував нарощувати перевагу - українець зайняв центр рингу і продовжував бомбардувати суперника важкими ударами. Табісо почав пропускати більше, хоча віддамо належне - встигав викидати джеби, які дістали Усика.
 
Наступний, дев'ятий раунд Олександр продовжив, шукаючи вразливі місця у захисті суперника. Українець, затиснув Мчуну біля канатів і після серії ударів змусив останнього вислухати відлік рефері - другий нокдаун, після чого побіг добивати суперника. Ще декілька ударів - і претендент опустився на коліно втретє. Рефері зупинив бій. Нокаут. Перемога.
 

Публіка зустріла цю вікторію стримано і досить холодно, а це означає, що роботи в Олександра і його промоутерів вистачає. Повернути інтерес до крузервейту, який фактично помер в Штатах буде непростим завданням. На черзі - об'єднання поясів, про яке так мріяв наш чемпіон. Оскільки Тоні Белью (WBC) зосереджений на поєдинку з Хеєм, альтернативними залишаються російські чемпіони - Мурат Гасієв (IBF) та Денис Лєбєдєв (WBA). А нам залишається порадіти за нашого боксера, адже є всі шанси, що в майбутньому Україна отримає абсолютного чемпіона в крузервейтах.
 
Микола ТИТЮК
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 24
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

«Нейтралка» уничтожена. Определена вторая финалистка супертурнира в Майами
Теннис | 29 марта 2024, 04:39 5
«Нейтралка» уничтожена. Определена вторая финалистка супертурнира в Майами

Даниэль Коллинс в двух сетах разгромила Екатерину Александрову в полуфинале соревнований

Комментарии 57
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Андрей Штогрин
ленина с мавзолея, для путина место готовят
Jeck
Сьогодні Хопкінс програв свій останній поєдинок, і не просто програв, а вилетів за межі рингу
mr.brioti
Александр лучший! Слава чемпиону!
yomayo17
Хороший бій, а не обнімашки, не ходьба по рингу. Достойний суперник. А що, цікавіше подивитись 30 секунд і нокаут? Я отримав задоволення від такого боксу! Усіка з перемогою! Так тримати!
Богдан Саженко
ДЯКУЄМО що УКРАЇНСЬКОЮ!!!!
airwolf77
монстры? какцапы?согласен,для сирийских детишек,разве что.а так вы допинговое лайно,практически во всех видах спорта!
dobrkot
Он говорит про БиХопа
Кепік
Один з найсильніших суперників Олександра. Помітив, що після вказівок Алі Башира він у 6му і 8му раундах тупо розніс Мчуну, а коли тренер мовчав проходив рівний бій. Усик красава! Слава Україні!
senaanma
А нельзя просто порадоваться победе нашего парня, а не обсасывать тему силы соперника? Он что, нечесно победил или был под допингом? Африканец ниже, и что? Это он орал о том,что Усик ему не ровня. Вот и доорался!
Богдан Саженко
П..шел отсюда .мокша!
Щетинин Максим
Александра с победой! Сложный бой получился, вначале показалось, что наш боксер просто недооценил нигерийца, но после первых четырех раундов Саша понял, что легкой прогулки тут не выйдет. Не привычно много для себя самого пропустил Усик, думаю это послужит определенным уроком ему. Ну и еще, что бросилось в глаза, Саня берет многоударными сериями, к сожалению акцентированным панчем он не обладает, так что предстоит очень много работы для того чтобы считаться лучшим в этой весовой категории.
Богдан Саженко
трапку свою касапскую тут причепив . мордва-мокшанская-буряточеченская. тебе не радіють тут . ворюга і вбивця потомок такого же сброда
Богдан Саженко
кто тут свое мнение спрашивает? иди за *витязей* обосцаних коментуй в ватостан
Евгений Рабинович
Усик молодца,хотя думал будет полегче.
Haronius
с защитой нужно чтот делать, долго массажировать в любительском стиле не получится, нужен тяжелый нокаутирующий удар, реакция зрителей не радует, небитый чемпион получил гонорар меньше чем претендент с двумя поражениями, с победой конечно, работы еще много, но против топов в этом весе лучше пока не выходить
Богдан Саженко
Усик приклався рівно настільки ,скільки це було потрібно. хвилювання дали за себе знати. побачив тільки 70% УСИКА. ВПЕРЕД ,Чемпіон.!! СЛАВА УКРАЇНІ!!!!
Кепік
ну ти й мурло(( Ти тормоз не врахував, що він виграв у 8му раунді у одного з найсильніших боксерів цієї вагової категорії. Я в шоці! Звідки ти такий виродок взявся... Вийшов би ти або хтось інший і показав би, який "не мішок"...
Comraddm
Просто соперник оказался очень сложным: низкий левша со взрывными ударами.
Он не шел в атаку вообще и от ударов уклонялся влево, чем лишил Усика двух его козырей: быстрых ног и ударной левой руки.
Плохая подготовка Саши может объясняться сложностью подбора похожих оппонентов.
Но ТВ комментаторам понравилась победа.
С победой и есть куда развиваться.
Ossa8860
По зрелищности бой был изначально заурядным: большой белый обидел чёрного малыша. Усику было тяжело подстроиться.
Ihor8
Уж очень много пропустил Усик. Рефери рано остановил бой. Усику надо сделать правильные выводы