Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 26 августа 2017, 14:48
20315
24

Мейвезер - Макгрегор: грандіозна афера чи бій століття?

Протистояння легенди боксу та найсильнішого бійця UFC - в анонсі від Sport.ua

| Обновлено 26 августа 2017, 14:48
20315
24
Мейвезер - Макгрегор: грандіозна афера чи бій століття?
Getty Images

Після декількох неврожайних років у боксі заговорили про деградацію цього виду спорту і поступово стали звертали увагу на змішані єдиноборства. У такій ситуації 2017-й став справжнім ковтком свіжого повітря, подарувавши прихильникам безліч цікавих поєдинків (Турман-Гарсія, Джошуа-Кличко,  Спенс-Брук, Уорд-Ковальов), першу поразку лідера P4P Романа Гонсалеса, намібійську казку від Джуліуса Індонго, а також появу першого за дванадцять років абсолютного чемпіона Теренса Кроуфорда. Апогеєм такого розвитку подій стала сенсаційна новина про можливість поєдинку між легендарним боксером Флойдом Мейвезером та найсильнішим бійцем ММА Конором Макгрегором.

Напередодні цього поєдинку весь світ розділився на три табори - одні заявляють про одностайну і беззаперечну перемогу американця,  другі вірять в ірландське диво,  решта - зберігають нейтралітет і озброївшись різноманітними аргументами, намагаються довести,  що майбутній бій - цирк і ганьба для усього спорту.

Одразу після того, як контракт був підписаний, усі небайдужі кинулись в Google шукати інформацію на одне-єдине питання - чи були подібні випадки в історії боксу?  Як не дивно,  але так.  Задовго до дебюту в ММА легендарний Андерсон Сілва в далекому 1998-му провів боксерський поєдинок проти співвітчизника Луїса Тейшейри, якому програв нокаутом вже на старті поєдинку. Вдруге на ринзі Сілва з'явився набагато пізніше - в ранзі зірки змішаних єдиноборств. Бій знову завершився в другому раунді, проте на цей раз перемогу здобув Андерсон. Відомий боєць ММА Вітор Белфорт також має в своєму активі перемогу в боксі - у 2006-му він на старті двобою нокаутував дебютанта Жоземаріо Невеса. Свої сили в боксі в різні часи випробовували легенда кікбоксингу Тайрон Спонг, Алі Багаутінов та чемпіон UFC Дженс Палвер. Це неповний перелік тих випадків, коли бійці змішаних єдиноборств ризикували і змінювали октагон на ринг.  Не зважаючи на це,  поєдинок Макгрегора та Мейвезера в усіх сенсах є унікальним та історичним,  оскільки спортсмени такого калібру ні в боксі,  ні в ММА ще не зустрічалися.

Єдине, що у цій ситуації засмучує найбільше - це інтрига. Точніше, її відсутність. Поясню чому. Флойд Мейвезер - легенда світового боксу, який володіє неймовірним захистом (одним з найкращих в історії), таймінгом та швидкістю. Його стиль передбачає мінімальні затрати на перемогу навіть у дванадцятираундових боях і тому гіпотеза про різницю у віці є перебільшеною. Американець спокійно може боксувати ще п'ять - шість років без особливих ризиків для здоров'я. Це по-перше. По-друге, дистанція.  Не секрет,  що в ММА більшість бійців надають перевагу дальній дистанції, проте в боксі Макгрегору доведеться виходити на ближню, щоб дістати Мейвезера. Навіть якщо йому це вдасться,  наступним майже неможливим завданням для ірландця буде спроба потрапити своїм нокаутуючим ударом по американцю. Ті, хто вірить в перемогу Конора (так, є і такі)  саме його атакуючу міць вважають головною зброєю ірландця. За свою довгу і насичену кар'єру Флойд зустрічався з багатьма агресивними панчерами, проте жоден з них так і не дістав чемпіона за тридцять шість хвилин. Бокс і змішані єдиноборства - кардинально різні види спорту і черговим аргументом на користь Мейвезера є ближній бій та клінчі. Якщо в ММА Конор міг переводити суперника в партер, бити ногами, штовхатися, то в наступному поєдинку він буде змушений про все це забути. Більше того - в боксі зовсім інша специфіка роботи в клінчі і декількох місяців на підготовку,  які були в ірландця, недостатньо, щоб вивчити всі необхідні уроки.

Зверніть увагу - саме Мейвезер (а не Макгрегор) робить все, щоб довести оточуючим наявність інтриги в майбутньому протистоянні. Саме американець першим запропонував провести бій в легших рукавичках, щоби в його конкурента були хоч якісь шанси.  Більше того - Мейвезер заявив,  що останній тиждень перед двобоєм він проведе у своєму стриптиз-клубі! І коли Флойд заявляє, що з перших хвилин піде вперед і влаштує видовищні розміни.. Ви справді в це вірите?? Один з найпрагматичніших боксерів сучасності навіть на піку своєї кар'єри був прихильником захисного стилю і без потреби не ризикував, а зараз - коли до побиття рекорду легендарного Рокі Марчіано залишається один крок - тим більше. Виникає враження, що Мейвезер і сам не вірить в бодай якісь шанси свого суперника на переможний результат.

На мою думку,  майбутнє протистояння потрібне, передусім, Флойду Мейвезеру. Ви пам'ятаєте останній бій американця?  Поєдинок з Андре Берто не запам'ятався абсолютно нічим.  Повірити в те, що одіозний боксер, який любить славу і гроші, завершить свою кар'єру саме так не міг ніхто. Флойду потрібен був гучний опонент - людина з великою популярністю та невеликими шансами перемогти легенду. Макгрегор опинився в потрібному місці, і в потрібний час. У свою чергу, сам ірландець не ризикує нічим - в будь-якому випадку Конор отримає чек з восьма нулями і навіть якщо програє, критиці не піддасться.

Отже,  як розвиватиметься сам двобій?  Варіантів, насправді, небагато. Флойд Мейвезер ні в якому разі не піде вперед - демонструючи свій непробивний захист, американець триматиме ірландця на дистанції і спокійно розбиватиме останнього різноманітними ударами. Яку тактику обере Конор - невідомо. Шансів виграти за очками у нього ніяких. Макгрегор ніколи в житті не проводив дванадцять раундів і навряд чи зможе розподілити свої сили рівномірно. Ірландець з перших секунд повинен нав'язати візаві агресивний бокс,  пресингуючи Мея по всьому ринзі,  проте і в такій ситуації сумніваюся, що боксерських умінь бійця ММА вистачить для нокауту. Якщо Конор якимось фантастичним чином таки виграє, бокс зазнає надто болючої поразки, від якої ще не скоро зможе відійти. Як сказав один відомий боксер – «якщо Мейвезер програє, усім боксерам потрібно піти в сад і закопати там свої рукавички». Сподіваюся,  до цього не дійде. В ніч з суботи на неділю нас очікує.. Ні, не бокс.. Театральна постанова,  якість якої в деякій мірі і визначить розвиток боксу/змішаних єдиноборств у майбутньому.

Сценарій написаний. Кожен розділовий знак перевірений сотні разів. Головні діячі з нетерпінням поглядаючи на годинник, чекають свого виходу. А нам з вами всемогутні режисери відвели роль статистів, які в потрібний момент підтримають акторів бурхливими оплесками. І зеленими папірцями, звісно...

Поєдинок Мейвезер – Макгрегор відбудеться у ніч проти неділі в Лас-Вегасі. Пряма трансляція бою на телеканалі «2+2» починаючи з шостої ранку.

Микола ТИТЮК

Як добре ви підготувались до бою Мейвезера та Макгрегора? 

Опрос

Голосов 410
Как завершится бой Мейвезер - Макрегор?

Досрочной победой Мейвезера

237 голосов 57.8 %

Победой Мейвезера по очкам

95 голосов 23.17 %

Макрегор нокаутирует Мейвезера

78 голосов 19.02 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов
Футбол | 19 апреля 2024, 10:17 1
Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов

Португалец выделил единственный клуб, который возглавлял в своей карьере

Брюгге догнал Шахтер. Боруссия Д может помешать горнякам выйти в основу ЛЧ
Футбол | 20 апреля 2024, 00:40 3
Брюгге догнал Шахтер. Боруссия Д может помешать горнякам выйти в основу ЛЧ

В клубном рейтинге УЕФА донецкая команда делит 25–27 места

Комментарии 24
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
NEVALACHKA
Це можна називати як завгодно шоу чи цирк але не бій століття, бій століття - це коли бились Холіфілд проти Льюїсв, Льюїс проти Кличко, Кличко проти Джошуа і багато інших достойних і прекрасних боїв!
Андрей Овчаренко
на 90% уверен в афере
maxcrimea8
Что сказать, ребята сами создали востребованный продукт, избалованные зрители потешатся необычным зрелищем, бойцы поднимут невиданное бабло.. имхо, бой будет скучным, Флойд победит по очкам..
Andrij Andrij
завтра бій явно не виправдає всого цього ажіотажу. Флойд має ненапружуючися перемогти. І тут інтрига тільки одна, в якому раунді Конор почне ногами махати.
Graider
я за Майвезера, виділяється відсутністю татуювань
Aval
Деньги правят этим "карнавалом".!!!
Станислав Матусевич
Почему афера? Если весь мир ожидает этого боя, есть спонсоры, готовые платить невероятные гонорары бойцам, то все в полном порядке. Бой делает рейтинг, значит, он в топе. Вопрос, конечно, в его спортивной составляющей, а с ней, полагаю, будет довольно печально. Не представляю, какие могут быть шансы у Макгрегора, поэтому и не понимаю, почему этого боя так ждут. Ну, человечество здравомыслием никогда не отличалось, поэтому всё закономерно.
bonv
Хлеба и зрелищ..
dikcher
До поединка между легендой бокса Флойдом Мейвезером и звездой ММА Конором Макгрегором остается менее трех суток, а свободных билетов на этот бой - пруд пруди.
Если, например, все 90 тысяч былетов на бой Энтони Джошуа с Владимиром Кличко были проданы за считанные часы, то из 20 тысяч билетов на бой Мейвезер - Макгрегор в продаже все еще остается 7 тысяч, то есть, 35 процентов. Все-таки, несмотря на сумасшедшую раскрутку, многие болельщики (речь идет, прежде всего, о болельщиках бокса), понимают, где настоящий бой, а где - цирковое шоу.
maxcrimea8
Есть только один шанс спасти бой - если Конор после гонга впрыгнет с колена..
Srna
в 6 уже махаться начнут, или еще разогрев будет?
Igor Kelbas
Мейвейзер уложит на лопатки эту ирландскую выскочку!
artuhvladimir
Могу ошибаться, но мне предстоящий бой напоминает противостояние Кличко - Тайсон. Где интеллигентный, спокойный и уверенный Кличко напоминает Мейвезера, а "оборванный" Макгрегор - Тайсона. Кстати, в Тайсона тогда тоже никто не верил.
Иван Иван
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Kitkit2000
Посмотрю как-нибудь в записи...
dikcher
Буду ржать, если Майский, как всегда, включит "велосипед", тупо отбегает 12ть раундов и выиграет по очкам в "мега зрелещном" бою
TREKKIEV
Так в скількі начало в 4-00 чи в 6-00?
Владимир Копяк
Профессиональный бокс - это тщательно спланированный спектакль, финал которого знают все, кроме некоторых зрителей. Это огромная индустрия по отбору денег у народа. Вспомним бои обеих наших братьев, особенно последнее поражение младшенького, могу только представить себе, сколько он "поднял" бабла" на этом результате на тотализаторе. Остаток жизни можно прокутить в Майями...