Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 01 сентября 2017, 17:45
2807
1

Дмитро СОСНОВСЬКИЙ: «Хижняк має все, щоб стати чемпіоном»

Головний тренер збірної України з боксу поділився враженнями від чемпіонату світу

| Обновлено 01 сентября 2017, 17:45
2807
1
Дмитро СОСНОВСЬКИЙ: «Хижняк має все, щоб стати чемпіоном»
ФБУ. Дмитрий Сосновский

На цьогорічний Чемпіонат світу Гамбург-2017 Національна збірна України з боксу їхала в статусі найсильнішої команди Європи. Двома місяцями раніше, у Харкові, саме українські боксери показали феноменальний результат виборовши перше загальнокомандне місце європейської першості.

З огляду на успіхи нашої команди переважна більшість українських вболівальників та спортивної спільноти очікували підтвердження такого ж вдалого результату і на світовому форумі… Проте, фактично всі учасники нашої команди опинилися за межею турніру, нажаль, вже на попередній стадії змагань. Лише одному представнику нашої команди вдалося вийти до фіналу змагань.

Вже завтра, 2 вересня, лідер збірної України у вазі до 75 кг Олександр Хижняк, в поєдинку з представником Казахстану відстоюватиме честь нашої країни і виборюватиме праве отримати престижний титул найсильнішого боксера світу.
Напередодні фінальних двобоїв нам вдалося поспілкуватися з головним тренером Національної збірної України Дмитром Сосновським та розібратися в чому ж причина такого результату. Окрім того ми поцікавились також і його думками відносно перспектив Олександра у фінальній сутичці з казахським боксером.

- Дмитро Дмитрович, чи можна назвати «провалом» такий невтішний показник в плані здобутих нагород цьогорічного Чемпіонату світу для команди, яка декількома місяцями раніше стала найсильнішою командою Європи? Відверто кажучи багато хто очікував, що медалей ми маємо здобувати куди більше.
- Особисто я, як і весь тренерський склад нашої команди, чудово розуміли, що в Гамбурзі ми матимемо одну, максим дві-три медалі. Ніхто ілюзій не будував. Для того щоб розраховувати на аналогічний, або наближений показник по здобутим нагородам як у Харкові, нам потрібно було значно більше часу на відновлення та планову підготовку. Адже вийти двічі на пік форми за два місяці – це нереально. Менш ніж за тиждень після завершення континентальної першості ми одразу вирушили на тренувальний збір. Було помітно, що хлопці виглядали як фізично, так і психологічно дещо виснаженими.

- Але Дмитре Дмитровичу, фактично всі команди, які приймають участь у цьогорічному Чемпіонаті світу, знаходяться в рівних умовах…
- Хто увійшов до лідируючої трійки за кількістю учасників у півфіналах Чемпіонату світу? Куба – сім боксерів та по шість боксерів від Казахстану і Узбекистану. Три боксери від команди США. Чемпіонат Америки закінчився раніше за Чемпіонат Європи, а чемпіонат Азії фактично на два місяці раніше в порівнянні з Чемпіонатом Європи. Це і дало їм змогу краще відновитися та підготуватися до світового форуму. Скажу Вам більше: з сорока півфіналістів Чемпіонату світу 2017 представників Європи на цій стадії залишилось лише 10! Я такого за свою тренерську кар’єру взагалі пригадати не можу. Пригадайте скільки фіналістів було у Харкові від збірної Англії… Сім… А до півфіналів Чемпіонату світу вийшов лише один боксер. Ось з цього треба і починати робити аналіз. Взагалі хочу сказати, що ми маємо повертатися до схеми, коли Чемпіонат Європи та світу мають проходити в різні роки, як це було раніше. Такий формат, на мою думку, буде оптимальним для всіх.

- Як Ви вважаєте, більше психологічні чи фізичні аспекти в настільки напруженому змагальному та тренувальному графіку виснажили бійців?
- Багато аспектів зіграло вирішальну роль… Найголовніше, повторюсь ще раз, ми взагалі не мали часу на відновлення… В цьому році у нас було три головні старти – Чемпіонат Європи до 22 років, Чемпіонат Європи серед чоловіків та, безпосередньо, світова першість в Німеччині. Звичайно, що пріоритет в цих змаганнях ми прогнозовано віддали домашньому Чемпіонату Європи. Ми чудово розуміли скільки було виконано роботи керівництвом Федерації боксу України щоб провести ці історичні для нашої країни змагання саме у нас на батьківщині. Тому, всі зусилля ми спрямували саме на континентальну першість на якій прагнули показати якомога кращий результат. Ми вивели команду на пік форми саме на домашнє Європи і в підсумку ми стали найсильнішою командою Європи. Вважаю, що це велике досягнення.

- Не можу не відмітити, що багато нарікань зі сторони вболівальників було спрямовано на неоднозначне суддівство по відношенню до наших бійців на Чемпіонаті світу в Німеччині…
- Дійсно, були поєдинки де результат нас м’яко кажучи дивував… Проте, в цих поєдинках наші боксери також повинні були прикласти ще більше зусиль для здобуття перемоги. Це Чемпіонат світу де боксуючи в пів сили пройти далі не вийде. Проте, знову ж таки на мою думку, Віктор Вихрист та Микола Буценко мали проходити далі. Також добре виглядали в своїх протистояннях Євген Барабанов, Юрій Шестак… Для мене особисто та усього тренерського складу нашої команди було важливо переглянути наших боксерів на таких змаганнях де дійсно боксували найкращі. Ми побачили саме те над чим нам необхідно працювати надалі. Гадаю зі мною будуть солідарні прихильники та шанувальники боксу, що навіть в тих поєдинках, в яких ми програвали, наші боксери виглядали гідно. Наші бійці провели ряд надзвичайно хороших та «рівних» поєдинків з призерами Олімпійських ігор та чемпіонатів світу і це всиляє оптимізм. Декому не вистачало якихось дрібниць для перемоги. Головне тепер детально проаналізувати всі поєдинки та планомірно рухатись виключно вперед. Переконаний, що потенціал у цієї команди величезний.

- Дмитро Дмитрович вже завтра Олександр Хижняк проведе свій вирішальний бій на Чемпіонаті світу. Які шанси віддаєте нашому бійцю на перемогу?
- Прогнозів я давати не буду. Скажу лише те, що Олександр має все необхідне задля того, щоб стати переможцем Чемпіонату світу. Хочу відмітити, що у фіналі вагової категорії до 75 кг боксуватимуть два дійсно найкращі боксери турніру. Переконаний, що хлопці подарують глядачам незабутнє шоу. Маю мрію, щоб переможцем цього поєдинку вийшов саме наш боксер.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 24
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Тайсон Фьюри дал обещание на случай поражения от Усика
Бокс | 19 апреля 2024, 16:11 1
Тайсон Фьюри дал обещание на случай поражения от Усика

Британец поделился планами

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Ekantona
Був Ломаченко -тато були результати ,а Сосновський заседівся на посаді.