Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 10 сентября 2017, 01:00
16192
29

Олександр Усик - Марко Хук. Анонс

В Німеччині поєдинком за участю українського чемпіона стартує Всесвітня боксерська суперсерія

| Обновлено 10 сентября 2017, 01:00
16192
29
Олександр Усик - Марко Хук. Анонс
World Boxing Super Series
Інформація про створення нового турніру в боксі викликала досить бурхливу реакцію, проте багато прихильників обережно сприйняли її, оскільки не вірили до останнього в перспективи амбіційного проекту. Проте, коли конкретики ставало дедалі більше, усі зрозуміли - всесвітньо відомі промоутери Річард Шафер та Калле Зауерлянд всерйоз взялися за цю ідею. Насправді, аналогів WBSS в історії боксу було небагато - у 2009 році американський телегігант Showtime разом з Sauerland Event організували турнір SuperSix, участь в якому взяли шість боксерів суперсередньої ваги. Щоб зрозуміти важливе значення цих змагань,  варто відзначити наступне - чемпіон SuperSix Андре Уорд і досі вважається найсильнішим боксером незалежно від вагової категорії. Увага українських вболівальників буде прикута, в першу чергу, до крузервейту, де виступає Олександр Усик, який вже в суботу ввечері проведе свій чвертьфінальний поєдинок. 
 
Марко Хук - німець боснійського походження, екс-чемпіон і справжня легенда свого дивізіону. Боксер дебютував на професійному рівні в далекому 2004-му, а вже через три роки отримав шанс поборотися за титул чемпіона світу. Проте бій з американцем Стівом Канінгемом перетворився на болючу поразку технічним нокаутом, а тому мрії про боксерський Олімп довелося відкласти ще на деякий час. Двома роками потому Марко з другої спроби завоював титул WBO, перебоксувавши аргентинця Віктора Раміреса. Німецький боксер протягом шести (!) років володів поясом чемпіона і лише в 2015-му сенсаційно втратив його, програвши нокаутом в бою з поляком Гловацкі. Після цієї невдачі Хук здобув дві комфортні перемоги над давнім знайомим Олою Афолабі та нашим співвітчизником Дмитром Кучером і півроку тому отримав третій шанс стати чемпіоном. Зустріч з талановитим латвійцем Брієдісом закінчилася для німецького «Капітана» черговою невдачею, а тому участь у WBSS можна розглядати, як ледь не останню можливість для німця реабілітуватися в очах своїх багаточисельних прихильників. 
 
Описувати життєвий і спортивний шлях Олександра Усика сенсу не бачу - кожен українець, хто хоч трохи розбирається в боксі, прекрасно пам'ятає найважливіші досягнення та перемоги нашого співвітчизника. Єдине, на чому хотілося би зупинитися окремо - останні поєдинки чемпіона. Після перемоги над поляком Гловацкі, Усик відправився в США підкорювати тамтешніх фанатів, однак перші кроки виявилися в деякій мірі непереконливими. Зважаючи на захисний стиль першого заокеанського суперника Табісо Мчуну, очікувати яскравої зустрічі було даремно. Так і сталося - перемога над ним виявилася переконливою, проте сам бій видовищним назвати важко. Наступний опонент - непереможний Майкл Хантер - залишив ще більше питань, на які і досі немає відповідей. Так, українець домінував і сумнівів у його перемозі не виникало ні в кого, проте нокаутувати американця не зміг. Відверто кажучи, після двох останніх поєдинків у прихильників Усика з'явилися деякі побоювання щодо наявності нокаутуючого удару. Його відсутність може зіграти злий жарт, особливо зважаючи на бажання чемпіона спробувати свої сили в хевівейті. Як на мене, лише після закінчення WBSS можна буде впевнено прогнозувати майбутнє Олександра, виділяти його слабкі сторони тощо. 
 
Неприємним фактором стало те, що після жеребкування багато фанатів встигли записати Марко Хука в безнадійні аутсайдери і заглядають в наступний раунд. Як на мене, це величезна помилка і з великою впевненістю можна прогнозувати, що в суботу на нашого співвітчизника чекає, мабуть, найскладніший поєдинок в кар'єрі. Німецький боксер в свої тридцять два роки має в активі дуже насичену кар'єру - сорок п'ять боїв, чотири болючі поразки та досить серйозну опозицію (згадайте хоча б чотири (!) зустрічі з Олою Афолабі). Так, в плані досвіду Усик суттєво поступається опоненту, проте є і зворотня сторона медалі - півсотні виснажливих поєдинків не могли не позначитися на здоров'ї німецького «Капітана». Однією з найхарактерніших особливостей Марко Хука є його славнозвісний брудний стиль - утримання рук, велика кількість клінчів, удари по потилиці - Усику варто бути готовим до застосування суперником свого "специфічного" арсеналу. Щодо переваг нашого боксера, то, однозначно, варто виділити прекрасну роботу на ногах та відчуття дистанції. Олександр довів, що вміє чудово маневрувати, пробивати з різних положень та професійно шукати діри в обороні суперника. Отож, як розвиватиметься сам бій? Українцю варто використати перевірені схеми і згадати нещодавню зустріч Хука та Брієдіса. Ключ до перемоги - робота на дальній дистанції. Ні в якому разі не варто лізти в інфайтинг, де досвідчений німець буде мати перевагу - в першу чергу, завдяки брудному стилю. Ймовірність дострокової перемоги є, проте зважаючи на непоганий захист Хука, виграти нокаутом буде досить проблематично. Сподіваюся, наш співвітчизник нав'яже опоненту незручний для нього бокс і поступово розстрілюватиме того з дальної відстані. В Німеччині, де Хука обожнюють фанати і симпатизують судді, потрібно вигравати або нокаутом, або впевнено розгромити за очками. 
 
Прогноз: Усик UD12

Олександр Усик – Марко Хук. Пряма ТВ-трансляція на телеканалі «Інтер» о 23:00

Як добре ви підготувалися до бою Олександр Усик — Марко Хук?

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

КЛОПП: «Аталанта на 100% заслужила пройти дальше. Мы сосредоточимся на АПЛ»
Футбол | 19 апреля 2024, 01:41 2
КЛОПП: «Аталанта на 100% заслужила пройти дальше. Мы сосредоточимся на АПЛ»

Главный тренер «Ливерпуля» подвел итоги 1/4 финала ЛЕ для своего клуба

ФОТО. Папа Римский благословил пояс WBC перед мегафайтом Усика и Фьюри
Бокс | 17 апреля 2024, 23:21 2
ФОТО. Папа Римский благословил пояс WBC перед мегафайтом Усика и Фьюри

У Папы Римского Франциска нет фаворита в этом поединке

Комментарии 29
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
azur123
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
topexpertintheworld
Я думаю в чемпионских раундах, Усик должен помочь Хуку прилечь на ринг...
Local78
Можна сказати, що Хук самий серйозний суперник для Усика в профі. З попереднього бою Олександра проти Хантера, залишись деякі питання до нашого чемпіона. Надіюсь на впевнену перемогу Усика, скоріше всього по очкам...
paztat
Его нужно ложить спать за то , что он себе позволял в отношении Усика !!!
Jeck
Надіюсь на перемогу Усика.
Хотів би помилитись, але не вір'ю в перемогу нокаутом.
Можливо Хук вже не той, що був раніше, але він досить досвічений боєць з непоганим ударом.
Так що мій прогноз - важкий бій і перемога Усика за очками
Srna
в 00:00 начнут, или до скольких 3,14деть будут?
Ярик Ярославский
Хука называют почти пенсионерам, а разница в возрасте при этом у них всего лишь два года)
Сергей Нагиев
Не все так просто, Хукич очень сильный боец и у него еще есть порох в пороховницах.
Ruslan0927
Усик сильно заряджений на поєдинок, як заєць з батарейкою дюрасел
serge1234
Хукич сдулся, хотя шансы у него определенные были, Усик заигрывается. А так, победа в каждом раунде, разгром.
scorpio16
Супер бой !)) Не сомневался в победе , но этот бой пока лучший в карьере , как по мне !)
Srna
Хорош Саня
Поручик Ржевский
Умничка! Зиг!
Ossa8860
Наконец-то есть что посмотреть. Коту совет: не играться, а гасить боснийца по-взрослому при первой же возможности.
Ossa8860
Наконец-то есть что посмотреть. Коту совет: не играться, а гасить боснийца по-взрослому при первой же возможности.
Srna
когда полуфинал?
Local78
Розібрав Хука на молекули ) Класний бій Усика, те що потрібно вболівальникам!
Black1982
Молодчина. Дуже яскраво!
Ossa8860
Замучил старого боснийца...