Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 10 сентября 2017, 12:41
11487
8

Невловимий Кіт, або побиття Капітана

Sport.ua аналізує перемогу Усика над Хуком та розмірковує, чого чекати від нашого чемпіона надалі

| Обновлено 10 сентября 2017, 12:41
11487
8
Невловимий Кіт, або побиття Капітана
Getty Images

Поєдинок в Берліні відкривав Всесвітню боксерську суперсерію, яка вже встигла зібрати мільйони прихильників по всьому світу. Не зважаючи на статус фаворита, Олександр Усик прекрасно розумів труднощі, з якими мав зустрітися - нахабна поведінка Хука стала помітна вже на прес-конференції. З перших секунд боксери вирішили не форсувати події, а тому перші два раунди пройшли в повільному темпі. Починаючи з третього,  український чемпіон ввімкнув іншу швидкість і німецький опонент ледь не змушений був перейти в режим виживання. Серійні комбінації, потужний аперкот та бокові удари - Хук пропускав все, що летіло і тільки гонг врятував від неминучого падіння на канвас.

Насправді, Марко Хук ніколи не володів пристойним технічним арсеналом- минуле кікбоксера давалося взнаки. Повільну роботу на ногах та свою прямолінійність німець компенсував неймовірною агресією, натиском і незграбними,  проте незручними ударами. Ближче до середини поєдинку все чіткіше читався план на бій від кожного спортсмена. Усик вирішив рівномірно розподіляти свої сили, а тому в кожному раунді віддавав ініціативу супернику, вибухаючи за сорок - п'ятдесят секунд до гонгу.  Хук чесно намагався відповідати на кожен випад, проте серйозно зачепити опонента йому не вдавалося - в хід пішли удари по потилиці і навіть постріли нижче пояса.

Якби вчора на ринзі був Хук хоча б п'ятирічної давнини - на Усика чекали б набагато серйозніші проблеми, ніж ті, які створив німець вчора. Цікавим моментом поєдинку стали тренерські настанови в куті «Капітана». Весь бій там змушували свого підопічного йти вперед, проте склалося враження, що Хук їх ігнорував, надавши перевагу глухому захисту та одиничним контрвипадам. Восьмий раунд неприємно шокував - після того, як Усик спіткнувся і опинився у сидячому положенні, розніваний Хук кинувся до нього і наніс неточний удар в голову. Глядачі освистали, а рефері не роздумуючи зняв бал з порушника.

Різниця у швидкості була настільки суттєвою, що німецький опонент просто не встигав за українцем. Статичний Хук намагаючись дістати своїми ударами Усика,  через раз провалювався, стаючи відкритою мішенню для контратаки. Десятий раунд перетворився на одностороннє побиття - в одному з моментів,  коли німець пропустив прямо в голову, досвідчений американець Берд навіть крикнув тому «Відповідай». Відповіді не було - надто великою була різниця між боксерами в цей вечір, а тому бій було зупинено.

Деякі прихильники одразу після бою звинуватили українця в безударності,  проте конкретно в цьому поєдинку я волів би стати на сторону чемпіона. По-перше, бокс - це не тільки видовищні нокаути, а ще й набір величезної кількості навичок.  По-друге, вчора в ринзі був не рядовий джорнімен, а легенда крузервейту.  Хук за свою насичену кар'єру пропускав і набагато важчі удари, проте залишався на своїх двох (яскравим прикладом є зустріч з Повєткіним).

У кожній бочці є своя ложка дьогтю - і вчора,  як на мене, це була досить легковажна поведінка нашого співвітчизника. Українець часто загравався і пропускав надто непотрібні удари. Такі хлопці, як Брієдіс чи Гасієв навряд чи пробачать Усику такий подарунок.

Загалом,  вчорашній бій став, мабуть, найкращим у кар'єрі нашого чемпіона. Олександр обрав переможну стратегію на бій,  яка заключалася в роботі на дальній дистанції та маневруванню по всьому ринзі. Усик не ліз в непотрібні розміни,  уникав ближнього бою і ефективно протидіяв брудним прийомам свого візаві.  Вражаюча робота на ногах, як на мене, стане досить суттєвою проблемою для подальших суперників.  Щодо Марка Хука, то його кар'єра на топ-рівні закінчилася. Три поразки в останніх п'яти боях - болючий удар, який перекреслив усі шанси німця на чемпіонський пояс. 

Що далі? Тридцятого вересня в Латвії визначиться суперник для українського чемпіона. Ним стане переможець двобою Майріс Брієдіс - Майк Перес. Зважаючи на передматчеві розклади, кращі шанси на перемогу має якраз панчер з Прибалтики. Здається мені,  що в гіпотетичному поєдинку Усик - Брієдіс інтриги буде на порядок більше, ніж в Німеччині. Нам залишається тільки чекати і насолоджуватися яскравими перемогами нашого чемпіона. 

Микола ТИТЮК

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Jeck
Дай йому Боже сильніший удар і я буду за нього спокійний.
Він тоді перелопатить весь крузервейт до 8 раунду і буде чемпіоном до кінця кар'єри.
tabinjoli999com.ua
Для некоторых дятлов пишу!! Люди увидите Усика воочию спросите и получите ответ сразу!! Долб.... закроите рты ваши !!! также все писали про Ломаченко теперь молчат.!! после 15 боя Усика увидите его удары! если боксер боксировал работая в движении и быстро, удары ему сильные приходят современем!! для этого надо опыт и навыки. не всем так быть как Кличко Владимир, у него в любителях уже было сильный удар!! Усик набирает опыт, терпите и непизд...!!
Александр Усик Днепр с тобой !! С Победой Украина!!
topexpertintheworld
Уже с нетерпением жду января-февраля, что бы в очередной раз насладиться спектаклем от Александра Александровича!
bonv
Досить толковий аналіз. Приємно читати.
sandro
Усик,где удар???тут все что на Интере что в нете говорят что мы диванные эксперты утверждаем что ты без ударный....так повторюсь еще раз...ты без ударный..был и есть....это будет продолжатся не долго....вспомните мои слова...замучивать всех противников не получится....а так всех с победой...хоть я и не только я считаю сто судья остановил бой рано....как для чемпионского боя.... рано....