Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 28 января 2018, 18:45
7543
1

Тренер Усика: «В мене не було сумнівів у перемозі Олександра»

Сергій Ватаманюк – про перемогу українця в півфіналі WBSS

| Обновлено 28 января 2018, 18:45
7543
1
Тренер Усика: «В мене не було сумнівів у перемозі Олександра»
Getty Images. Сергей Ватаманюк

Тренер Олександа Усика Сергій Ватаманюк прокоментував перемогу свого підопічного в поєдинку з Майрісом Брієдісом.

- Усі помилки в бою з Брієдісом будемо аналізувати після того, як подивимося поєдинок у спокійній обстановці. Тоді і будемо приймати рішення на основі побаченого.

Що стосується результату, то в мене не було сумнівів у перемозі Олександра. На мою думку, він «забрав» більшу кількість раундів.

- Вам уже видали чемпіонський пояс WBC?
- Так, у нас вже є пояс.

Нагадаємо, півфінальний бій WBSS між Олександром Усиком і Майрісом Бріедісом тривав усі 12 раундів. Двоє з трьох суддів віддали перевагу Усику: 115-113, 115-113. Ще один суддя зафіксував нічию: 114-114. Таким чином, Олександр Усик переміг за очками і залишився непереможеним на професійному рингу. Тепер на його рахунку 14 перемог в 14 поєдинках (11 - нокаутом).

Sport.ua проводив текстову трансляцію поєдинку.

Другий півфінал відбудеться 3 лютого в Сочі. За вихід у фінал поборються Мурат Гасіев і Юніер Дортікос. Фінал відбудеться в травні в Саудівській Аравії.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Микола Нагорний
Неперевершена боксерська вистава відбулася вчора в столиці Латвії - Ризі , де в рамках супер серії у півфіналі ВБО зустрілись два чемпіони світу у різних боксерських версіях - українець О.Усик та латиш . М.Брієдіс . Поєдинок між ними мав би бути дуже цікавим , на чому наголошували фахівці боксу .Не дивлячись на те ,що М.Брієдіс не дуже відомий для прихильників цього мужнього та видовищного виду спорту , він склав гідну конкуренцію нашому чемпіону О.Усику . З першого й до останнього раунду в ринзі йшла напружена боротьба між супротивниками й шальки терезів гойдались то в одну ,то в іншу сторону. Боксери приклали неабиякі зусилля для перемоги .На думку суддівського журі переможцем став О.Усик .Зараз , після переможного бою , є можливість зробити аналіз поєдинку ,хоча за відомим висловленням "Переможця - не судять" і лаври по праву належать нашому земляку , проте треба тверезо подивитися ,що ж відбулось ?. Дванадцятий раунд для переможця був дуже складний і цей небезпечний дзвоник має стати для тренерського штабу і всієї команди темою для перегляду фізичної підготовки О.Усика . Я лише нагадаю фрагмент бою між В.Кличко і Е Джошуа ,коли останній після важкого нокдауна зумів не лише відновитися ,але й перемогти свого супротивника технічним нокаутом .Наступне - переможець півфінального бою , напевне , вперше у своїй боксерській біографії пропустив таку кількість ударів . Тому виникає нагальна необхідність переглянути захисну складову ведення бою і поліпшити свої показники. У нашого чемпіона потужні удари , проте їх потужність та силу варто було б . збільшити ,поєднуючи їх з нанесенням як у верхню частину , так й у інші частини тіла. Чемпіон світу у важкій вазі , . на жаль , вже покійний , М .Алі , говорячи про сутність боксерської майстерності , наголошував : "Порхай ,як метелик, жаль ,як бджола" .Було б дуже бажано ,щоб сам чемпіон О.Усик і його команда засвоїли це золоте правило боксу ! Вітаємо з перемогою ! Бажаємо нових перемог !