Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
3476
3

СОСНОВСЬКИЙ: «Професіональний бокс – це бої без правил»

Головний тренер збірної України Дмитро Сосновський - про бій Котельник-Майдана, і не тільки про це

СОСНОВСЬКИЙ: «Професіональний бокс – це бої без правил»

Головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський дав інтерв’ю, в якому проаналізував бій за титул чемпіона світу за версією WBA у першій напівсередній вазі між Андрієм Котельником і Маркосом Майданою, який відбувся 7 лютого в Німеччині. Нагадаємо, Дмитро Сосновським був тренером Андрія в любительському боксі.

- Пане Дмитре, погоджуєтеся зі суддями, що бій був рівний із мінімальною перевагою на користь Котельника?
- Не погоджуюсь. Реально мало бути десь 115:112, Андрій мав перемогти за одноголосним рішенням. У боксі завжди рахували удари, завдані правильною частиною кулака, які чітко досягли цілі. Майдана за 12 раундів завдав, може, 5-6 таких ударів. Андрій - щонайменше 15-20.

- Перед боєм було чимало розмов, що керівництво «Universum Box-Promotions» (Котельник виступає за цей клуб, а Майдана за його дочірню фірму «Spotlight Boxing») може поставити на Майдану. Він на 6 років молодший, більш видовищний, на ньому можна більше заробити, зокрема у США...
- Не виключаю цього. Перед боєм видно було, як Коль себе поводив. Прийшов у кут Майдани, обняв, поплескав по плечу аргентинців. А Андрія ніби не помічав. Нарізки, які давали по телебаченню у перервах між раундами, були повністю на боці Майдани.

- Тактика на бій була правильною?
- Цілком. Андрій її виконав на тверду четвірку. Як тільки Андрій втягувався у розмін, було видно, що Майдана швидший. А швидкість у розміні - це головне. Якщо ж брати до уваги, що Майдана з жорстким ударом, то Андрій абсолютно правильно побудував і провів бій. Можливо, діяв занадто обережно. Аргентинець уже був «готовий», у нього руки опустилися, цей момент треба було відчути. В шостому-сьомому раунді треба було підвищувати темп. Тоді б не було такого дев'ятого (найуспішніший раунд у Майдани).

- Правда, що Ви поставили 200 грн. на перемогу Котельника за очками? Отримали вже ці гроші?
- А хто тобі сказав? Ми лише у двох були в кабінеті, а вже весь Львів знає (Сміється). Так, посперечалися із товаришем на 200 грн. Він казав, що Андрій обов'язково нокаутує Майдану до 8 раунду. Я ж прогнозував, що будуть усі 12 раундів, але якщо в Андрія з'явиться шанс, такий як з Різом, то Андрій його доб'є. Після бою подзвонив йому і сказав, що пробачаю ті 200 грн.

- Тренер Котельника Міхаель Тімм сказав, що під час цього бою постарів на кілька років. А Ви, як колишній тренер Андрія?
- Теж дуже хвилювався. Дуже важкий бій був. Дев'ятий раунд видно було, що Андрій віддав. Питав Андрія після бою, чому віддав. Він каже, що не зміг за весь раунд навіть зі засади вийти, так Майдана бомбив. Загалом, думав, Андрій його легше «розкрутить», особливо коли побачив, що Майдана на ногах погано працює. Хвилювався, коли він Андрія почав засипати ударами. Тіммі, думаю, постарів більше, ніж я. Він більше в образ входить, а я все-таки далі від Андрія. Але по-тренерському, по-людяному переживав.

- Майдана багатьох здивував тим, що без досвіду довгих поєдинків дуже добре розрахував свої сили на всі 12 раундів...
- Повір мені, це не проблема розрахувати сили на 12 раундів у такому віці. Він молодий хлопець, провів тривалу підготовку до бою.

- Майдана очевидно залишиться у рейтингу високо і через 1-2 бої може знов стати обов'язковим претендентом. Якщо відбудеться матч-реванш, у кого будуть кращі шанси на перемогу?
- Майдані важко прибавити, у нього багато проблем у школі боксу. Він не вміє рухатись. На ногах він просто спутаний. Коли Андрій тягнув його на себе, він «вилітав» і взагалі не бачив, де знаходиться. Він опускає руки, і захисні дії у нього слабкі. Тому, якщо добре проаналізувати бій, то у матчі-реванші Котельнику можна завершувати за явною перевагою. Після шостого-сьомого раунду треба нарощувати темп, як Андрій може, і робити це сміливо, впевнено, не боячись пропустити. Бо якщо старатися перемогти малою кров'ю, то тоді можна і не здобути перемогу.

- Промоутер «Юніверсуму» Клаус-Петер Коль сказав, що хоче організувати для Андрія наступний бій у США. Вірите в це?
- Поживемо - побачимо. Коль - відомий промоутер. Організувати бій у Штатах - це заробити хороші гроші передусім Колю. Тому все можливо.

- Ви добре знаєтесь на професіональному боксі. Зізнайтеся, маєте бажання бути, скажімо, одним із тренерів Андрія і в профі?
- По-перше, у мене серйозний шмат роботи, я її роблю добре, про що свідчать виступи любительської збірної України. І я її робитиму щонайменше ще чотири роки. По-друге, я добре ставлюся до Тіммі (Міхаель Тімм - «Пошта»), в нього з Андрієм склалися хороші стосунки. Тіммі його зробив професіональним боксером. І зараз на цьому етапі влізати, було б не правильно. Чи є в мене взагалі бажання професіоналів тренувати? Деколи над цим задумуюсь. Можливо, після Олімпіади в Лондоні спробую себе у профі. Але це має бути серйозна конюшня на кшталт «Юніверсуму». А, власне, з таким боксером, як Котельник, я працював би і в любителях, і у професіоналах.

- Знаю, Ви інколи критикуєте професіональний бокс...
- Буває. Я коли дивлюся професіональний бокс, у мене складається враження, що це бої без правил. У боксі є чіткі правила - удари треба завдавати певною частиною кулака у певні частини тіла. Андрій не порушив жодного правила, у нього всі ударі чіткі. Майдана бив його по спині, потилиці, нижче пояса протягом усього бою. І це повторюється в багатьох інших поєдинках. Для чого тоді суддя в ринзі, якщо він не реагує на порушення правил?

Василь Танкевич

Портал Українського Боксу

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Івась
2 ВладВест:
Как же: "не полезут"!
Особенно после твоего поста))
Пусть заходят - гостям мы всикда рады!
WladWest
Согласен,что профессианальный анализ читать всегда интересней,чем бред околоспортивных писак.
А язык статьи-запорука тому,что наши мАсковские гости не полезут сюда, в "калашный ряд")))
Івась
Цікаве інтерв"ю.
Завжди хочеться почути аналіз бою відомого спортсмена не від двадцятирічного самовпевненого "аналітика", а від людини, яка дійсно є професіоналом з великої літери.
Василю, працюй у цьому напрямку, не дивлячись на те що поки що такі статті не користуються такою шаленою популярністю, як повідомлення типу: "Хей обізвав Кличка сукою і обіцяв відірвати йому голову!"
Респект!
Пиши ще